Medieval Run

1. Despre locație

Orașul Râșnov este unul din cele mai înfloritoare și prospere orașe din județul Brașov. Situat în centrul țării, în partea superioară a Țării Bârsei, la poalele munților Postăvaru, Roseneau păstrează același iz istoric al unei societăți prospere, motiv pentru care, echipa noastră s-a gândit să promoveze aceste valori.
Ansamblul fortificat de pe dealul din sud al orașului, este unul din cele mai bine păstrate din Transilvania. Cetatea Râșnov datează de la începutul secolului al XIII-lea, fiind un obiectiv turistic major al orașului, motiv pentru care dorim să exploatăm valoarea și frumusețea istorică impusă de aceasta.

2. Condiții de participare

Toți alergătorii care doresc să participe la una din cele 3 probe ale evenimentului Medieval Run și pentru a primii kitul de înscriere trebuie să îndeplinească toate din următoarele condiții:

1. Să plătească taxa de înscriere până la dată limită
2. Să aibă 18 ani împliniți în ziua evenimentului dacă participă la cursele destinate adulților
3. Să fie însoțit de un act de identitate la ridicarea kitului
4. Să nu fie înscris decât la o singură probă din cadrul evenimentului
5. Să prezinte un aviz medical pentru a participa la proba la care s-a înscris sau să își asume în întregime responsabilitatea pentru capacitatea fizică individuală de a participa la cursă în condiții de siguranță deoarece organizatorul nu răspunde pentru nici un accident , pagubă fizică sau materială suferită în timpul evenimentului Medieval Run, indiferent de proba la care alergătorul participă.
6. Să poarte numărul de concurs pe partea din față a tricoului pe toată perioada cursei, de la start și până la trecerea liniei de sosire. Numărul de concurs nu poate fi schimbat cu un alt participant sau oricare altă persoană

Dacă participantul nu își asumă responsabilitatea cu privire la propria stare de sănătate și pregătire fizică, astfel încât participarea la evenimentul Medieval Run îi poate provoca accidente sau incidente, mai ales dacă participantul nu a obținut un aviz pozitiv din partea unui medic cu privirea la legalitatea și normalitatea participării la un astfel de eveniment sportiv, organizatorul nu își asumă nici o răspundere pentru daunele acestuia.

De asemenea, organizatorul își rezervă dreptul de a descalifica orice potențial participant fără restituirea taxei de participare dacă acesta nu respectă condițiile mai sus specificate.

3. Modalități de înscriere

Toți participanții se vor înscrie prin completarea formularului online, pe care îl găsiți la linkul:

În limita locurilor disponibile se vor mai putea face înscrieri și la fața locului , însă nu vă garantăm că veți putea beneficia de articolul de îmbrăcăminte din kit pe măsură, de aceea vă încurajăm să vă înscrieți online cât mai curând și să bifați mărimea corespunzătoare.

Toți copiii se vor putea înscrie online și inclusiv la fața locului.

Atenție!
Fiecare alergător trebuie să se înscrie individual prin completarea formularului de înscriere, completarea tuturor câmpurilor obligatorii și plata taxei de înscriere. Dupa achitarea online a taxei de înscriere, fiecare participant va primi un email cu confirmarea plații si a participării la eveniment.

Plata la fața locului poate fi realizată doar de către participanții care vor să se înscrie la fața locului și care nu sunt înscriși online . Aceste înscrieri sunt în limita locurilor disponibile iar plata taxei de participare se achită doar în numerar. După completarea formularului de înscriere și achitarea taxei de participare se va ridica numărul de concurs și kitul de participare .

La cursa copiiilor, aceștia pot fi înscriși de către unul din tutorele legal sau antrenor/ profesor prin completarea formularului de înscriere destinat acestora. Certificatul de naștere, un act de identitate sau legitimația de sportiv este necesară pentru confirmarea identității copilului , iar pentru adultul/antrenorul însoțitor cartea de identitate.

4. Taxa de înscriere

Cros

20.05 – 30.07130 lei
1.08-  20.08140 lei
Fața locului160 lei

Semimaraton

20.05 – 30.07160 lei
1.08-  20.08170 lei
Fața locului190 lei

Copii

Toți copiii vor achita taxa de 15 lei indiferent de categoria de vârstă.

5. Ridicarea kit-urilor de concurs

Acestea se pot ridica începând cu data de 26 August din Piața Unirii, orașul Râșnov și până în dimineața competiției la ora 9:30.

Kit-ul de concurs va fi ridicat pe baza formularului de confirmare primit pe email, care trebuie prezentat in format electronic persoanei de la biroul de ridicare kit-uri.
Toți participanții sunt obligați să prezinte la ridicarea kit-ului un act de identitate pentru a -și confirma identitatea.

În cazul copiiilor, dacă înscrierea a fost realizată online, adultul însoțitor trebuie să prezinte formularul de confirmare primit prin email, cartea de identitate proprie cât și un document doveditor al identității copilului (certificat de naștere, buletin , pașaport sau legitimație de sportiv).

6. Zona de start

Prima ediție a competiției de alergare Medieval Run se va desfășura la data de 27 August 2022, în orașul Râșnov. Zona de start va fi în centrul orașului, respectiv Piața Unirii.
Parcarea autoturismelor va fi posibilă în parcarea subterană de sub piață în limita locurilor disponibile.
Pentru a evita aglomerarea și posibilele accidente , vă rugăm să nu parcați haotic în zona din imediata vecinătate.

7. Orele de start

▪ Semimaraton ora 10:00
▪ Cros: 10:30
▪ Kids Run : 12:00

8. Cronometrare

Cronometrarea va fi realizată de către un furnizor autorizat și specializat în acest tip de serviciu și va fi disponibil pentru cursa de Semimaraton și Cros. Acest sistem va înregistra trecerea fiecărui participant peste covorul electronic montat în zona start & sosire.

Toți alergătorii trebuie să treacă prin toate punctele de control amplasate pe traseul celor două probe. Alergătorii care în mod eronat sau intenționat nu trec prin toate punctele de control intermediare vor fi descalificați fără a li se restitui taxa de participare și fără drept de apariție în clasamentul final al competiției.

De asemenea, numărul de concurs se poartă doar pe partea din față a tricoului și acesta nu trebuie îndepărtat pe toată durata alergării, de la start și până la linia de sosire.

Cipul este atașat pe spatele numărului de concurs. Acesta nu trebuie îndepărtat. Îndepărtarea acestuia sau schimbarea cu un alt participant duce la descalificarea alergătorilor fără drept de apariție în clasament sau restituire a taxei de participare.

9. Probe

Competiția este formată din 3 curse de alergare în cadrul aceluiași eveniment:

Semimaraton 21 km

Harta completa

rasnov-semi

Grafic de nivel

Descrierea traseului:

Startul va fi în Piața Unirii cu plecare spre Zona Promenada prin strada Teilor.

traseu-semimaraton

Ajunși la intrarea în zona de promenadă, se va înainta spre orașul Cristian după care se intră pe traseul marcat cu bandă roșie până se ajunge în Poiana Cristianului. Se continuă urcarea spre Poiana Brașov aproximativ 2 km apoi se traversează șoseaua și se înaintează spre Bisericuța Păgânilor. Se coboară la pista de sărituri de pe Valea Cărbunari și se aleargă apoi pe Str Ion Luca Caragiale înapoi spre Piața Unirii.

Se face dreapta și urmează urcarea prin pădure pe traseul amenajat turistic cu scări direct spre Cetatea Rășnov, se intră în curtea cetății și se coboară pe lângă Dino Parc în parcarea de pe Valea Cetății, apoi se aleargă pe lângă șoseaua principală înapoi spre centru pentru a ajunge la sosire.

Puncte de control:
P1 Zona de start & finish
P2 Poiana Cristianului
P3 Bisericuța Păgânilor
P4 Cetatea Râșnov

Cros 12.5km

logo 10k color

Harta completa

hartă-1
hartă-2

Grafic de nivel

Kids Run 1 km

Copiii vor alerga distanțe diferite în funcție de categoria de vârstă.

10. Puncte de control

Puncte de control semimaraton:

P1 Zona de start & finish
P2 Poiana Cristianului
P3 Bisericuța Păgânilor
P4 Cetatea Râșnov

Puncte de control cros:

P1 Zona de start & finish
P2 Cetatea Râșnov
P3 Zona de start & finish

Toți participanții se vor înscrie prin completarea formularului online, pe care îl găsiți la linkul:

11.Categoriile premiate:

Premierea participanților va avea loc în zona de start & sosire, respectiv Piața Unirii, la ora 14:00.
Primele 3 poziții în clasament , feminin și masculin, din cadrul următoarelor categorii vor fi premiate :

Semimaraton

Semimaraton feminin & masculin Premii pentru primele 3 poziții în clasament
Open Bani și produse
18-29 ani Produse
30-39 de ani Produse
40-49 de ani Produse
+ 50 Produse

Cros

Cros feminin & masculin Premii pentru primele 3 poziții în clasament
Open Bani și produse

Kids Run

CategoriaLoculLoculLocul
3-5 aniIIIIII
6-9 aniIIIIII
10-13 aniIIIIII
14-17 aniIIIIII

Toți copiii primii clasați vor primi cadouri de la partenerii noștri.

12. Prim ajutor

Acest eveniment este destinat tuturor persoanelor care:
– Nu au probleme medicale
– Au capacitatea fizică de a finaliza cursa la care doresc să se înscrie
– Au desfășurat o pregătire specifică pentru asigurarea condiției fizice în vederea participării la cursa aleasă
– Au un set de analize și investigații care să confirme toate cele de mai sus
Participantul este singurul răspunzător de problemele medicale apărute i în timpul sau după eveniment, indiferent de natura acestora.

Punctele de Prim Ajutor vor fi poziționate pe traseul cursei și în zona de Start/Sosire.
Ambulanța va fi poziționată în zona Start&Sosire

Echipajele Salvamont vor fi amplasate în punctele de control principale de pe cele două trasee (cros & semimaraton).

Alergătorii care doresc să se retragă din curse indiferent de momentul sau locația acestuia, trebuie să se oprească într-un punct de control. Dacă acest lucru nu este posibil, organizatorul trebuie sunat de urgență pentru soluționarea problemei . Soluționarea problemei constă in:
– recuperarea participantului de către echipa Salvamont în caz de accidentare
– îndrumarea participantul către cel mai apropiat punct de control

Toți participanții care solicită ajutorul organizatorului cu privire la retragerea din cursă beneficiază de ajutor din partea sistemului medical al evenimentului. Dacă acest sistem notifică necesitatea transportării pacientului la spital, dar acesta refuză, singurul vinovat în cazul agravării stării de sănătate este participantul iar organizatorul și cadrul medical al evenimentului vor fi complet exonerați de orice responsabilitate.

13. Rambursarea taxei de participare

Taxa de participare nu se rambursează decât în următoarele cazuri speciale:
– Participantul a suferit un accident rutier sau de servici care să ducă la incapacitatea acestuia de a participa la competiție în săptămâna premergătoare competiției, respectiv 22-27 August 2022.

În aceste condiții, taxa de participare va fi rambursată 50% cu condiția ca acesta să aducă dovezi ale acestui incident însoțite de examenul medical.

Pentru o taxă suplimentară în valoare de 30 lei, participanții înscriși la o probă se pot muta la o altă probă. Dacă proba este mai scumpă se achită diferența.

Pentru a realiza oricare din acțiunile de mai sus, participantul trebuie să ia legătura cu organizatorul prin email medievalrun@runtransylvania.com care să conțină cerința acestuia.

În cazul condițiilor meteo nefavorabile, ale restricțiilor datorate pandemiei cu SARS-COVID19 , incidentelor de cauză naturală sau artificială, organizatorul își rezervă dreptul să modifice traseul , să modifice data competiției sau ora de start în orice moment fără achitarea de compensații față de participanți.

14. Refuzul înregistrării unui participant sau descalificarea

Organizatorul își asumă dreptul de a descalifica un alergător sau a nu-i oferi dreptul să participe în următoarele situații:
– Acesta se află sub influența băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor
– Participantul are un comportament nesportiv sau comite abateri disciplinare de oricare natură
– Nu respectă zona de start special amenajată și nu respectă instrucțiunile organizatorilor înainte de începerea cursei
– Are o atitudine care poate aduce prejudicii evenimentului
– A dat dovadă de comportament nesportiv și neetic în cadrul altor evenimente organizate de Asociația Run Transylvania

15. Contestații

Reclamațiile legate de clasament sau de participarea la eveniment se fac în scris și trebuie depuse la cortul de premii din Piața Unirii strict doar in ziua competiției, înainte de festivitatea de premiere. După festivitatea de premiere, nici-o contestație nu va mai fi luată în considerare.

Constestațiile se fac personal, de către persoana înscrisă la concurs pe baza actului de identitate, a numărului de concurs și prin completarea formularului de reclamație pe care îl găsiți la pupitrul cu premii.

În cazul minorilor, reclamațiile se fac în aceleași condiții de către tutori sau antrenori/profesori.

Persoanele care au fost descalificate de către organizator sau cărora li s-a refuzat participarea pot face contestație doar online în maxim 5 zile lucrătoare de la data desfășurării evenimentului. Cererea de reclamație trebuie să conțină următoarele date:
– Nume & Prenume
– Adresa
– Număr telefon
– Motivul contestației
– Numărul de concurs dacă acesta a fost alocat

Cererile se trimit la adresa: medievalrun@runtransylvania.com și urmează să fie soluționate in maxim 14 zile lucrătoare de la primirea acestora.

În cazul în care cererea de contestație este trimisă mai târziu de termen, aceasta nu va mai fi soluționată.

16. Dreptul la imagine

Datorită tipului de eveniment, acesta va fi folosit în scopuri:
– De informare și educare publică
– De promovare în scop publicitar
– De comunicare națională și internațională
– Comercial

Participarea la acest eveniment și semnarea formularului de înscriere , implicit achitarea taxei de participare reprezintă acordul dumneavoastră cu privire la folosirea tuturor materialelor (foto, video etc) în scopurile de mai sus.

Organizatorul nu va publica date personale ale participanților de nici un fel.

Toate materialele vor fi utilizate doar în scopurile mai sus menționate, pentru o perioadă nelimitată iar prin înscrierea la acest eveniment, indiferent de proba la care participați, vă exprimați acordul cu privire la acest lucru, cedând drepturile de imagine fără pretenții financiare sau de orice altă natură.

Pentru minori acest consimțământ este valabil sub acordul tutorelui legal sau a adultului care efectuează înscrierea (antrenor, profesor).

Toți participanții se vor înscrie prin completarea formularului online, pe care îl găsiți la linkul:

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.